Home / Tuoteryhmat / Ekologinen talo on myös taloudellinen!

Ekologinen talo on myös taloudellinen!

Modernia arkkitehtuuria leimaavan ainutlaatuisen muotokielen lisäksi ekologinen talo voi olla myös taloudellinen säästökohde.

Nykyään suosiossa ovat omavaraiset rakennukset, jotka ottavat energian ja veden ympäristöstään. Rakentamisen tulevaisuuden voidaankin katsoa olevan juuri vihreässä teknologiassa.

Alumiini on nykyaikainen materiaali, joka sopii ihanteellisesti vallitseviin taloudellisen ja ekologisien rakentamisen trendeihin. Aluprof tarjoaa useita ratkaisuja, jotka vastaavat täydellisesti energiataloudellisiin vaatimuksiin niin omakoti- kuin liikerakentamisessakin.

Mitä kestävän kehityksen rakentamisella tarkoitetaan?

Energiatehokkaisiin rakennuksiin kuuluvat matalaenergia- ja passiivitalot sekä rakennukset, joiden energiankulutus on lähes nolla. Miten ne eroavat toisistaan? Rakennuksilla on energiankulutusarvonsa, joka näyttää niiden vuodessa kuluttaman energian määrän. Energiatehokkaille rakennuksille arvo on NF40 – EUco < 40 kWh/(m2 vuodessa) ja passiivitaloille NF15 – EuCO < 15 kWh/(m2 vuodessa). ZEB-rakennuksille arvo lähestyy lukua 0 kWh/(m2 vuodessa). Tulee kuitenkin muistaa, että tämän lisäksi on myös rakennuksia joilla on positiivinen energiatase. Toisin sanoen ne tuottavat enemmän energiaa kuin kuluttavat.

Aluprofin energiatehokkaat profiilijärjestelmät

ovat olleet käytössä monissa passiivitaloissa, sekä asuin- että liikerakennuksissa – katso galleriaamme